Täckkjolens historia

Täckkjolens historia

Vad förknippar du med guldgalan? Musik, glitter och glamour? Kanske. Men förra året (2013) fick faktiskt världens bästa plagg, täckkjol, en roll på galan. Då fick vi även veta historien bakom detta succéplagg.

Sissi Kewenter och företaget Skhoop tog nämligen hem Peak Innovation Award på galan. Ett prestigefullt pris som Sissi var mycket stolt över att ta emot.

Man kan säga att Sissi är ”mamman” till täckkjolen. Hon levererade sin första modell 2000 och då var det något helt nytt på marknaden. Någon stor genomslagskraft blev det inte med en gång men efter ett tag fick allt fler upp ögonen för den praktiska värmande kjolen. Idag har företaget 20 modeller och det är den största produktgruppen även om de även säljer jackor, mössor, strumpor och andra värmande plagg.

Frågan som många vill ställa till henne och som även en reporter ställde efter att hon fått priset är:

”Hur tänkte du när du kom på plagget?”

Svaret var ganska väntat. Hon svarade med att hon ville hålla sig varm om rumpan och kunna klä på sig på ett enkelt och lätt sätt. Istället för att ha ett par täckbyxor som ska dras av efter att man tagit av sig skorna så är det ju betydligt lättare med kjolvarianten.

Företaget exporterar idag sin populära termokjol (som den även kallas ibland) till Nordamerika, Tjeckien, Polen, Danmark, Finland, Norge och en rad andra länder. Även om de expanderar sakta så märker de att det fortfarande finns ett mycket stort sug men även en okunnighet om dess existens.

Det är väll bara att gratta Sissi och framförallt tacka henne för hennes innovativa ådra. Det gör att betydligt fler kan slippa frysa i vinter.

Nu lägger vi undan alla vinterkläder och ser fram emot sommaren. Men till vintern är vi mer redo än någonsin. Fler modeller kan vi i alla fall redan utlova. Förhoppningsvis fler färger också då svart och rosa har dominerat totalt det senaste året. Väl mött i oktober 2014.