Märken

SKhoop

Täckkjol skhoopEtt svenskt märke med bas i Åre som har designat och producerat kläder för ett aktivt uteliv till kvinnor/tjejer sedan starten 1999. Företaget kännetecknas av sin täckkjol och är förmodligen mest känd för Årekjolen eller Original skirt som den egentligen heter. Idag innehåller produktsortimentet mycket mer än täckkjolar och allt designas och testas i Åre innan de kommer ut på marknaden. Ett märke som sätter funktionalitet och material i första hand utan att göra avkall på snygg design till aktiva kvinnor.

– Se utbud från SKhoop  –

Dobsom

Täckkjol dobsomEtt svenskt företag som grundades redan 1986 med ett tydligt koncept, att utveckla och tillverka kläder av hög kvalitet för aktiva människor och även fritidskläder av samma höga kvalitet. Företagets flaggskepp är deras löparoverall R90 som utsetts till bäst i test i flera tidningar men produktsortimentet är bredare än så. Utöver träningskläder med R90 i spettsen finns vinterkläder och fritidskläder, en del särskilt anpassade för kvinnor, av högsta kvalitet i sortimentet. Det märke (tillsammans med SKhoop som har flest modeller av termokjolar / täckkjolar i sitt sortiment.

– Se utbud från Dobsom –

 

Houdini

Täckkjol houdiniUpptäckten av materialet stretch-fleece under en skidsemester på Nya Zeeland 1993 blev starten på det svenska företaget Houdini. Syftet blev att ta fram funktionskläder för utomhusaktiviteter i hållbart och miljövänligt material. Deras filosofi är att skapa tidlösa, hållbara produkter som fungerar både för den som vandrar, klättrar eller bara behöver funktionella kläder för cykelturen till jobbet. Deras täckkjol Sleepwalker är en fodrad unisex-kjol som inte bara kan användas på promenaden utan också i sovsäcken för den som behöver värma fötterna lite extra.

Didrikson

Täckkjol didriksonDidrikson startade som ett familjeföretag med kläder gjorda för hela familjen, från de minsta till de äldsta. Företaget har funnits i över hundra år och har gått från att tillverka arbetskläder för fiskare till att tillverka funktionskläder för alla väder och tillfällen. Designen är klassisk och tidlös för att hålla i många år framåt. Deras täckkjol är tillverkad i ett smidigt och lätt vadderat material och har en smart lösning med en tvåvägs dragkedja på sidan för att enkelt kunna tas av och på.

Se utbud hos Outnorth på täckkjolar från Didrikson här

Salomon

Täckkjol salomonSalomon har sitt ursprung i det franska alperna redan i slutet på 40-talet. Sedan dess har de arbetat fram produkter för utomhussporter och aktiviteter och har kläder, skor och utrustning i sitt sortiment. Deras täckkjol är något vadderad och av en kortare modell som passar att ha utanpå byxorna. Längs sidorna är det strechtyg som gör det bekvämt att röra sig på promenaden eller löpturen.

Se täckkjolar från Salomon

Uhip

Täckkjol UhipUhip är ett företag som framför allt inriktar sig på funktionella kläder för kvinnor som är aktiva. Deras täckkjol är tillverkad i ett tunt material som står emot både regn och blåst. Dragkedja fram och bak gör att man enkelt kan anpassa den efter sina behov och ger stor rörelsefrihet.

Horze

Täckkjol HorzeDet finska företaget Horze har funnits på nätet i snart femton år och man vänder sig mot hela Europa. De har egen produktion och vänder sig främst mot hästägare. Deras täckkjol Supreme Nessa är en minikjol att dra över ridbyxorna. Den har strechtyg på sidorna och tryckknappar både fram och bak för att kunna anpassas efter olika ridpossiotioner. Kjolen är svart/röd.

 

Covalliero

Täckkjol CovallieroCovalliero har ett stort utbud av produkter för framför allt hästägare. Förutom hjälmar, stövlar och skor har de säkerhetsvästar och kläder. Deras täckkjol är gjord i ett material som är extra tåligt mot regn och som värmer kalla dagar. En dragkedja fram och en bak gör att den är smidig att använda på ridturen. Kjolen är av en längre modell och går nedanför knäna.

Urberg

Täckkjol urbergEtt nytt skandinaviskt märke som har för avsikt att erbjuda bra hållbara kläder och utrustning för ett aktivt liv utomhus. Eftersom målsättningen är att skapa stabila produkter har företaget döpts efter något av det mest stabila som vi har i Skandinavien, med andra ord vårt urberg. Bra kläder och bra utrustning för allt inom outdoor helt enkelt.

Vaude

Ett familjeägt tyskt företag som producerar bergsportutrustning. Grundat 1974 av bergssport entusiasten Albrecht von Dewitz som ville göra sin hobby till sitt yrke. Företaget producerar allt man kan behöva för sportupplevelser i bergen såsom tält, skor och ryggsäckar. Vad om verkligen står ut med Vaude är deras starka engagemang för miljön och hållbar utveckling. Exempelvis har företaget som mål att vara Europas mest ekologiska outdoor producent till år 2015.

Jack Wolfskin

En av Europas ledande tillverkare av funktionella utomhuskläder, skor och utrustning för ett aktivt friluftsliv. Jack Wolfskin är ett tyskt företag som sedan starten året 1981 tillverkat produkter som kännetecknas av komfort, innovation och funktionalitet. Produktsortimentet innehåller allt från kläder och skor för liten som stor till ryggsäckar och tält av högsta kvalitet.

Fjällräven

Ett klassiskt svenskt märke som levererat kvalitet i över 50 år. Märket är starkast förknippat med rycksäckar och jackor av högsta kvalitet varav några av modellerna känns igen av varje naturälskande svensk. Väldigt få är de som inte känner igen klassikerna Grönlandsjackan och ryggsäcken Kånken. Företaget grundades i Örnsköldsvik året 1960 och har vuxit från ett litet lokalt företag till att idag sälja sina produkter i ett 20-tal länder. Ett företag som främjar friluftsliv och ständigt utvecklar produkter som tål att slita på till de som älskar att vistas ute i naturen.