Regnkjol – Det perfekta regnplagget

regnkjol mid skirt

Rain Mid Skirt

Rain Mid Skirt är en ovadderad regnkjol som har ”regnbyxans fördelar” men är betydligt lättare och snabbare att ta av och på. Har tejpade sömmar och vattenavstötande material.

995:-

Egenskaper för Rain Mid Skirt :
Material: Syntet  100 % Nylon
Längd: Lång
Längd: 77 cm
Vattentät: Ja
Till Butik / Beställ 

 

Produktinformation:

Regnkjol är ett alternativ till regnbyxor och skyddar dig mot regn, smuts och vind under regniga dagar. En regnkjol har samma funktion som ett par regnbyxor men är i form av en kjol. Eller varför inte kalla det för en regnkilt?

Regnkjolens fördelar och nackdelar

För de som tycker om att klä sig i kjol och klänning är förstås detta plagg det självklara alternativet då den bara träs på och används över den befintliga kjolen eller klänningen. På det sättet slipper man problemet med knöliga kjolar under regnbyxor.

Vid en plötslig regnskur den smidig att ta på sig även när man har skorna på. De flesta modellerna har dessutom dragkedjor som gör att den lätt går att anpassa till aktiviteten som utövas.Regnkjolen tar minimalt med plats i väskan och är därmed smidig att ta med sig på utflykten eller till jobbet. En nackdel med regnkjolen är att den inte håller tätt nertill vilket innebär en risk att bli både blöt och kall vid riktigt busväder. Det optimala vädret att använda regnkjolen i är därför lite lagom strilande regn.

Funktioner och material

Regnkjolen är precis som regnbyxor gjord av nylontyg som skyddar mot regn, smuts och vind. En del har ett innerfoder av mesh som är ett material som tar hand om fukt både från in- och utsidan.

Många har tejpade sömmar vilket gör att det inte finns någon risk för vatten att tränga in i sömmarna utan man kan utföra sina aktiviteter utan att riskera att bli blöt.

Regnkjolens olika dragkedjor gör det lätt att justera temperaturen. Det är bara att dra upp en dragkedja lite för att få in luft och stänga den igen när det blir för kallt. Dragkedjan kan på vissa modeller även justera viddens bredd.