Håll värmen – Filtar, plädar m.m

När höst- och vinterkylan smyger sig på är det inte ovanligt att känna sig frusen men som tur är finns många lösningar på problemet. Att krypa ner under en värmande filt hemma i soffan är mysigt men det finns även praktiska plagg, så som ponchos och halsdukar, kan komma väl till pass under årets kalla månader.

Ponchos och breda halsdukar

Kappahl.se kan man köpa värmande ponchos i olika modeller. En poncho är till exempel perfekt att ha hängandes på kontoret, då en sådan enkelt kan dras på över vilka andra kläder som helst.

En annan fördel med en poncho, förutom att den är värmande, är att armarna är fria så att det till exempel går att sitta och knappa på tangentbordet utan hinder. Detta kan även vara fördelaktigt i hemmet, exempelvis i samband med matlagning, städning eller något annat som kräver just fria händer.

En halsduk är också ett bra tips på plagg att ha när temperaturen sjunker. En sådan kan inte bara bäras på traditionellt vis runt halsen, utan kan även läggas över axlarna som en sjal. Speciellt dom lite bredare modellerna är väldigt användbara och kan svepas runt kroppen eller läggas över benen när det känns lite kyligt.

Snugrug – filt och tröja i ett

Snugrugs.se finns en jämförelse av så kallade snugrugs – en slags blandning mellan en filt och en tröja. Det finns olika modeller med dom flesta är snarlika – bestående av en stor filt med påsydda ärmar. Vissa av modellerna har även ficka, för förvaring av mobiltelefon eller annat som är bra att ha nära till hands.

Fördelen med en snugrug är att den har just ärmar – under en vanlig filt blir armarna begränsade men i en snugrug blir dom helt fria. Det går till exempel utmärkt att sitta med en kopp kaffe eller te i händerna, eller varför inte en bok eller en stickning, utan att behöva ha armarna utanför filten.

Snugrugs är gjorda av värmande fleece och finns i flera olika färger samt i olika storlekar. Det finns även några modeller för barn – så varför inte utrusta hela familjen inför vintern?

På snugrug.se finns även jämförelser av elektriska värmefiltar och värmande innetofflor som kan komma till användning när kylan tränger sig på.

Varma plädar

Hemtex.se finns ett stort utbud av plädar i olika material och modeller – och vad är egentligen bättre än att krypa ner under en mjuk och varm pläd hemma i soffan? Hemtex har som sagt ett stort utbud och här hittas bland annat filtar och plädar av bomull och syntet men även i extra värmande material så som ull och dun.

En mjuk och härlig pläd är perfekt framför TVn då det inte spelar så stor roll om armarna och händerna är fria eller inte. Ibland är det trots allt skönast att vara helt omsvept och dessutom är detta det bästa alternativet för den som är frusen även om händerna.

Bidkälla: Bilderna är från respektive sida som nämns.

När du sedan går ut så är det självklart en täckkjol som håller dig varm...